o v e r   H E I N

Ik ben een eerste generatie Lego-kind, daar ligt mijn basis. Met een handjevol steentjes leerde ik ontwerpen vanuit de beperking. Ik keek om me heen, tekende de plattegronden en dacht de schoonheid erbij. Ik was er zeker van dat ik later architect zou worden. Mijn vader bracht me intussen de liefde voor de natuur bij. Ik studeerde af als landschapsarchitect.

Na jaren gewerkt te hebben in de stedelijke en landschappelijke ontwikkeling verschoof mijn focus van de architectuur naar de beeldende kunst. De fascinatie voor mens en omgeving, voor de schoonheid van de natuur bleef. De huidige staat van onze natuur, dat is mijn drijfveer.

Tijdens mijn tochten door de natuur verzamel ik allerlei soorten grond, steen, planten en zaden en neem ze mee naar het atelier. Daar onderzoek ik de toepassing in materieschilderijen en -objecten. Ik probeer het verlangen naar een symbiose tussen mens en natuur te verbeelden en streef daarbij een natuurlijk minimalisme na. Ik maak installaties en ga daarbij uit van wat de lokatie en de omgeving mij biedt. Ik breng cultuur en natuur, hun eenheid en gelaagdheid bij elkaar.